1. România a coborât un loc în clasamentul statelor cu cele mai puternice pașapoarte din lume, însă s-a menținut în Top 20, cetățenii români putând, la acest moment, să călătorească fără viză în aproape 170 de țări. (Profit.ro)
2. Peste 80% dintre angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au câştigat în luna octombrie 2018 venituri de 6.000 de lei “în mână”, reiese dintr-o statistică realizată de ECONOMICA.NET. CNAS gestionează în 2018 un buget de 35,24 miliarde de lei, cu aproape 20% mai mare decât în 2017, arată datele actualizate ale instituţiei. (Economica.net)
3. România a urcat, în premieră, pe locul I la producţia de porumb în UE. Din top 10 producători locali, 6 firme sunt controlate de investitori străini. Cei mai mari fermieri români producători de porumb sunt Mihai Anghel, Ioan Nicolae şi Ioan Popa (Transavia), care produce pentru consumul propriu. (ZF.ro)
4. Firma de cosmetice de lux L’Occitane International a ajuns la un acord pentru a prelua brandul de cosmetică şi îngrijire Elemis, pentru suma de 900 de milioane de euro, conform unui anunţ făcut duminică, informează Bloomberg. (Mediafax.ro)
5. Blocajul parţial al guvernului american, care a depăşit 20 de zile, devenind el mai lung din istoria SUA, perturbă procesele de înregistrare a ofertelor publice iniţiale şi ar putea întârzia unele dintre cele mai mari listări aşteptate în acest an, între care cele ale Uber şi Lyft, transmite MarketWatch. (News.ro)
6. Capitala risca sa piarda o finantare de 176 de milioane de euro de la UE pe care ar putea-o folosi pentru modernizarea sistemului de termoficare, prea vechi pentru a le mai putea oferi bucurestenilor servicii de calitate. Motivul: desi au avut ani buni la dispozitie, autoritatile n-au reusit sa-i convinga pe europeni ca Bucurestiul merita acesti bani. (Ziare.com)
7. Volkswagen va produce microbuze la o uzină Ford din Turcia, susține Alper Kanca, șeful asociației producătorilor de componente auto din Turcia, citat de Daily Sabah. ”Investiția nu ar trebui să ajungă în Bulgaria, căreia îi lipsește forța de muncă, dar nici în România, care nu are infrastructură. Turcia este locul ideal din punct de vedere economic”, spune el. (HotNews.ro)
Topics #revista presei #top news