1. Grupul de investiţii PPF al miliardarului ceh Petr Kellner a acceptat să achiziţioneze de la AT&T operatorul de televiziune Central European Media Enterprises (CME), prezent şi în România, într-o tranzacţie în numerar, evaluată la aproximativ 2,1 miliarde de dolari, au anunţat duminică cele două companii, transmite Reuters citat de Agerpres. (Economica.net)
2. Antrenorul de fotbal Mircea Lucescu (74 de ani), alături de omul de afaceri Dimciu Tașu, pregătește construcția unui ansamblu rezidențial cu circa 200 de apartamente, spații comerciale și birouri pe malul lacului Morii din Sectorul 6, București, pe un teren cumpărat la licitație de la Piraus Bank. (Profit.ro)
3. Un singur sector are un risc scăzut de incapacitate de plată în România, conform unui raport al Coface, fiind vorba despre cel farmaceutic. De asemenea, trei sectoare, respectiv construcții, energie și cel al metalelor au un risc ridicat. (HotNews.ro)
4. Un sfert dintre companiile care au participat la studiul PayWell 2019, realizat de PwC România, iau în calcul importul de forţă de muncă pentru a-şi acoperi deficitul de angajaţi, cererea fiind, în special, pentru muncitori necalificaţi sau sezonieri. (News.ro)
5. Tehologiile de tip Robotic Process Automation (RPA) şi Inteligenţa Artificială sunt în prezent tehnologii emergente, la acelaşi nivel de adopţie şi apetit pe care îl prezentau companiile şi clienţii pentru tehnologia de cloud în urmă cu cinci ani, apreciază Victor Iancu, director management consulting, customer advisory lead, KPMG România, în cadrul evenimentului ZF High-Tech Innovation Summit 2019. (ZF.ro).
6. De cativa ani incoace, motorina este mai scumpa decat benzina in Romania. Acesta situatie nu se regaseste insa in toate tarile Uniunii Europene, Spania fiind una dintre ele. Am ales statul iberic pentru comparatie pentru ca acolo am observat, in timpul unei vizite recente, ca situatia preturilor carburantilor este inversa celei de la noi. (Ziare.com)
7. Monetaria Statului, institutie fondata in anul 1870, se confrunta cu o lipsa acuta de specialisti gravori si bijutieri, in contextul in care personalul calificat angajat in prezent este imbatranit si urmeaza sa iasa la pensie. Solutia pe care institutia a gasit-o este de a infiinta o clasa profesionala cu calificarea bijutier-gravor si sa angajeze tinerii, dupa absolvire. (Wall-Street.ro)
Topics #revista presei #top news