1. România a fost anul trecut ţinta mai multor atacuri cibernetice de amploare venite din spaţiul estic, într-unul dintre cazuri specialiştii români reuşind să identifice un virus informatic cu ajutorul tehnologiei bazate pe inteligenţa artificială, au declarat reprezentanţi ai SRI. (Economica.net)
2. Tesla nu va obține profit în primul trimestru, în condițiile în care va oferi pentru prima oară o versiune mai ieftină, de 35.000 de dolari, a automobilului Model 3, compania anunțând și că vânzările la nivel global vor avea loc numai online, măsuri care au rolul să mărească cererea și să reducă cheltuielile, transmite Reuters. (Profit.ro)
3. Integrarea Bancpost a adus, la fel ca Volksbank, un nou salt în clasament pentru banca de la Cluj. Până anul trecut, liderul a fost BCR. Sistemul bancar românesc are un nou lider după ce Banca Transilvania a depăşit în 2018 BCR în funcţie valoarea activelor. Banca Transilvania a raportat active totale în valoare de 74,1 mld. lei în 2018, în timp ce BCR, care a deţinut supremaţia în ultimii 19 ani, a înregistrat pe tot grupul active de 71,5 mld. lei. (ZF.ro)
4. În toamna anului 2007 guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, afirma că a devenit superstiţios când, după 1990, rezerva de aur a băncii centrale a crescut rapid, având în vedere că în istorie, situaţia României se complica când cantitatea de aur depăşea 100 de tone. (Mediafax.ro)
5. Reforma ANAF nu va mai avea loc sub indrumarea si cu finantarea Bancii Mondiale, ci s-a produs miercuri, in Parlamentul Romaniei, dupa o viziune propusa si sustinuta oficial de catre ministrul de Finante Eugen Teodorovici. (Ziare.com)
6. Urmare a unui scandal în care Revolut este acuzat de facilitarea spălării de bani, şeful financiar al companiei şi-a prezentat demisia. Peter O’Higgins, directorul financiar al Revolut, care a venit la fintech-ul cu sediu la Londra în 2016, după ce a lucrat 12 ani pentru JP Morgan, şi-a dat demisia săptămâna aceasta, conform unei surse anonime citate de The Telegraph. (News.ro)
7. Cine și-ar trimite copilul la școală cu un șofer oarecare, printr-o aplicație gen UBER? Un startup de transport în regim ride-sharing este folosit de părinți, în SUA, pentru a-și trimite copiii la școală în siguranță, iar acum a obținut o investiție de 40 de milioane de dolari de la BMW și alți investitori. (StartupCafe.ro)
Topics #revista presei #top news