1. În 2018 profitul sistemului bancar a fost de 7 mld. lei l Primele trei bănci ca active au 60% din câştigul total l Top 5 cele mai profitabile au 80% din câştigul total. BRD-SocGen, numărul trei la nivel de active bancare, a fost în 2018 lider în topul celor mai mari profituri de pe piaţa bancară din România cu 1,54 mld. lei, fiind urmată de Banca Transilvania, care s-a plasat pe locul doi cu 1,22 mld. lei, iar pe locul trei a venit BCR cu 1,2 mld. lei. (ZF.ro)
2. ANAF a continuat și anul trecut să întârzie rambursările de TVA peste termenul legal pentru a ajuta Guvernul să mascheze deficitul bugetar. În timp ce încasările nete din TVA ale statului creșteau accelerat în ultimele luni ale anului trecut, rambursările din TVA, potrivit datelor obținute acum de Profit.ro, se aflau în scădere. (Profit.ro)
3. Dacă va fi adoptată de către acţionari, noua politică de remunerare a membrilor Consiliului de Administraţie a Electrica SA poate duce la apariţia unor şomeri de lux la cerere, cum nu a mai cunoscut România vreodată. Membrii Consiliului de Administraţie vor putea pleca acasă cu sute de mii de euro dacă vor fi înlocuiţi din funcţie. (Economica.net)
4. Hannover Messe, cel mai mare târg industrial din lume, se deschide duminică, sub semnul 5G și cu întrebarea: „Cum se dezvoltă industria mai departe?”. Industria 4.0 este viziunea unor procese de producție din ce în ce mai relaționate, în care inteligența artificială joacă un rol tot mai hotărâtor. (HotNews.ro)
5. Rata şomajului în februarie a scăzut cu 0,1 puncte procentuale, la 3,8%, date ajustate sezonier, faţă de luna precedentă, arată datele transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS). În ianuarie, rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost 3,9%, date ajustate sezonier, potrivit datelor INS. (News.ro)
6. Românii sunt un popor creativ, plin de imaginație, inclusiv în afaceri, acolo unde îți trebuie multă inventivitate pentru a trece cu bine prin furcile caudine ale blocajului financiar. Dincolo de modul în care reușesc să se descurce în business, unii cu succes, alții mai greu, există un capitol la care, cu siguranță, antreprenorii români stau foarte bine – cartea de vizită. (BaniSiAfaceri.ro)
7. Nu totul este ceea ce pare pe retelele sociale. Daca majoritatea utilizatorilor incearca sa prezinte in social media “cea mai buna versiune” a lor, unii merg pana acolo incat isi creeaza o identitate care nu are nimic de-a face cu realitatea.(Ziare.com)
Topics #revista presei #top news