1. Roboţii ar putea prelua peste 20 de milioane de locuri de muncă din întreaga lume până în 2030, potrivit economiştilor. Economiştii au analizat tendinţele pe termen lung privind automatizarea, iar numărul de roboţi utilizat în întreaga lume s-a triplat în ultimii 20 de ani, ajungând la 2,25 milioane. (StartupCafe.ro)
2. Rata şomajului a scăzut în mai la 3,9%, date ajustate sezonier, cu 0,1 puncte procentuale (p.p.) mai puţin faţă de luna precedentă, arată datele transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS). În aprilie, rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost 4%, date ajustate sezonier, potrivit datelor INS. (News.ro)
3. Patru dintre cele mai cunoscute obiective turistice din capitala Frantei vor fi inconjurate in anii care vin de “paduri urbane”, ca parte a eforturilor autoritatilor pariziene de a imbunatati calitatea aerului in oras si de a contracara efectele schimbarilor climatice. (Ziare.com)
4. Preţurile la benzină sau motorină pot fi de acum comparate online pe site Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi, relatează promotor.ro. Site-ul „Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi” a fost lansat de Consiliul Concurenţei şi va conţine informaţii despre tarifele carburanţilor în marile lanţuri de benzinării din România. (Mediafax.ro)
5. Retailerul suedez Ikea a deschis un centru de colectare la Constanţa, în cadrul centrului comercial Tom, unde clenţii pot ridica produsele comandate online şi unde va fi inaugurat în curând şi un showroom. Compania a deschis anul trecut spaţii similare în Braşov şi Timişoara. (ZF.ro)
6. ArcelorMittal, fostul combinat siderurgic Sidex de la Galați, a fost achiziționat, începând cu 1 iulie, de un producător de oțel aflat în top 10, la nivel global, cu excepția Chinei. Achiziția face parte dintr-o tranzacție mai extinsă, în valoare de 740 milioane de euro. (Capital.ro)
7. Pe şantierul Drumului Expres Craiova – Piteşti nu s-au făcut progrese importante de la începerea lucrărilor, spune şeful Ford Craiova, Ian Pearson, care speră ca măcar Centura Balş să fie gata până la finele anului. Pentru aceasta, trebuie finalizată mai repede proiectarea iar constructorul să aibă front de lucru, explică oficialii de la Drumuri. (Economica.net)
8. Cota de impozitare a profiturilor companiilor, de 16%, a reprezentat mulți ani un avantaj pentru România în raport cu țările vecine. Reducerea impozitului pe profit de către mai multe state în ultimii ani, în încercarea de a atrage companii, a condus însă acum la situația în care România nu se află printre țările cu cea mai scăzută rată de impozitare în regiune. (Profit.ro)
Topics #revista presei #top news