1. Guvernul României se împrumută în prezent de două ori mai scump comparativ cu cele din Polonia și Ungaria, după ce în toamna anului 2016 cele trei țări se situau la același nivel, potrivit dobânzilor la 10 ani analizate de Profit.ro. În timp ce dobânzile plătite de Polonia, Ungaria sau Bulgaria pentru a împrumuta bani de la bănci și investitori au scăzut în ultimii 3 ani. (Profit.ro)
2. Guvernul negociază azi cu UE liberalizarea în trepte a pieţei energiei. Furnizorii spun că dereglementarea bruscă creşte facturile cu 20%. Dincolo de infringementul pe gaze, Executivul de la București are pe masă și dosarul fierbinte al prețurilor reglementate la energie electrică. (Economica.net)
3. Fiscul ar putea închide aproape 40% din societățile comerciale active în prezent, dacă se pune în aplicare un proiect de lege privind modificarea legii societăților comerciale. ANAF-ul va formula acţiuni de dizolvare împotriva lor și le va notifica în acest sens. (Capital.ro)
4. Românul nu a inventat „boţii” – blocuri de cod care fac în locul oameni diferite activităţi repetitive – dar compania fondată de el în Bucureşti a devenit liderul global al unei industrii în plină explozie, scrie revista americană Forbes după un interviu cu Daniel Dines în Bucureşti. (ZF.ro)
5. Ministerul Transporturilor va face plângeri penale împotriva celor vinovaţi de starea lotului 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, unde contractul cu constructorul a fost reziliat şi au apărut probleme de construcţie, a anunţat ministrul Transporturilor Răzvan Cuc. (Mediafax.ro)
6. Startup-urile IT românești pot obține noi investiții de maximum 100.000 de euro fiecare, în Techcelerator, un accelerator de afaceri finanțat din fonduri europene care a anunțat, joi, o nouă sesiune de înscrieri. (StartupCafe.ro)
7. O regiune cu populaţie redusă din sudul Italiei, Molise, oferă nou-veniţilor 700 de euro pe lună, timp de trei ani (25.200 de euro), dacă se mută într-unul din satele sale, relatează publicaţia Guardian. (News.ro)
Topics #revista presei #top news