1. Patronatul Mamaia, din care fac parte mai multe hoteluri și restaurante de pe litoral, alături de lanțul Phoenicia, cel mai mare investitor din stațiunile românești de la Marea Neagră, vor finanța, din acest an, școlarizarea mai multor clase profesionale de bucătari, ospătari și cameriste, aceștia urmând ca, pe perioada studiilor ce se întind pe trei ani, să fie obligați să facă practică timp de câteva săptămâni la firmele care îi susțin financiar. (Profit.ro)
2. Vremea însorită din România conduce la o situaţie atipică pentru o zi de iarnă: la această oră, energia electrică produsă de panourile fotovoltaice acoperă 6% din producţia naţională într-o zi dificilă pentru sistemul nostru energetic. (Economica.net)
3. Grupul energetic 6 al Termocentralei Rovinari a fost inchis, decizia fiind luata dupa ce stocul de carbune s-a epuizat. Momentan, aici mai functioneaza doua grupuri energetice, insa si acestea sunt in pericol si ar putea fi inchise dupa ora 12:00.(Ziare.com)
4. O noua provocare a luat cu asalt Internetul in aceste zile. Se numeste “10 Years Challenge” si ii provoaca pe internauti sa posteze doua poze cu ei, una din prezent si una realizata in urma cu 10 ani. Prin intermediul unui exercitiu de imaginatie, am personificat Romania si am creat mai multe imagini cu “felul” in care arata in perioada actuala raportandu-ne la mai multi indicatori economici. (Wall-Street.ro)
5. Companiile din construcţii vor avea creşteri de costuri de 5 – 28%, în timp ce angajaţii vor beneficia de avantaje fiscale în urma aplicării ordonanţei 114/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare, arată o analiză a companiei de consultanţă Cromwell Evan Global. (Mediafax.ro)
6. Acum zece ani directorul Dacia de atunci spunea că mașina electrică ar putea fi lansată peste un deceniu. Am ajuns în acel punct și Dacia electrică nu există pe stradă, ci este subiect de știri adeseori exagerate. De ce nu a apărut Dacia care se poate încărca la priză? (HotNews.ro)
7. YouTube spune că-i va penaliza cu avertisment pe creatorii de conţinut care publică farse de natură a pune în pericol viaţa lor sau a altor persoane. Cel mai mare site de conţinut video şi-a actualizat regulamentul pe care trebuie să-l respecte cei care postează materiale pe YouTube. În regulament există acum o secţiune dedicată special farselor periculoase. (News.ro)
Topics #revista presei #top news