1. Numărul românilor care cumpără cel puțin o carte într-un an nu depășește 1,3 milioane, potrivit unei statistici Eurostat citată de Asociația Editorilor din România, al cărei director executiv susține într-o discuție cu Profit.ro că nici studenții și nici măcar profesorii nu sunt interesați de citit, iar mulți dintre politicieni au rămas blocați, în ceea ce privește lectura, la nivelul gimnaziului. (Profit.ro)
2. Romania s-a remarcat din nou din perspectiva ratei foarte ridicate de risc la saracie si excludere sociala, cu 32,5% din populatie (aproape sase milioane si jumatate de persoane), imediat dupa Bulgaria, care in statistica intocmita de Eurostat figureaza cu o proportie de 32,8%. (Wall-Street.ro)
3. Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media. Zilele trecute, directorul Tarom a fost demis, iar după aceea, în presa din România au apărut mai mult acuzaţii atât din partea şefului demis, dar şi din partea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. (Economica.net)
4. Parlamentul a adoptat noi modificări în privința autorizării lucrărilor de construcţii. Principalele schimbări se referă la simplificarea documentației necesare și reducerea birocrației. (Capital.ro)
5. Aproximativ 180.000 de români sunt afectaţi în fiecare an de anularea sau întârzierea zborului de pe un aeroport din România, valoarea totală a compensaţiilor la care ar avea dreptul aceştia depăşind 35-40 de milioane de euro, dar în final doar unul din 10 pasageri solicită despăgubiri companiilor aeriene, arată datele companiei olandeze FlightClaim.ro. (ZF.ro)
6. În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din UE, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. (HotNews.ro)
7. Sancţiuni impuse Uniunii Europene de către Statele Unite – în valoare de 7,5 miliarde de dolari, reprezentând taxe vamale suplimentare unei serii de mărfuri provenind din state membre UE – au intrat în vigoare vineri, într-o nouă ofensivă a lui Donald Trump, în pofida ameninţărilor europene cu represalii, relatează AFP. (News.ro)
Topics #revista presei #top news