1. 2019 ar putea aduce o scădere semnificativă a numărului companiilor care fac afaceri în România. Pe fondul instabilității fiscale, a creșterii costurilor operaționale și a restrângerii și scumpirii finanțării, la care se adaugă accentuarea crizei din piața muncii, tot mai mulți oameni de afaceri vor pune pe ,,hold’’ investițiile sau chiar ar putea ieși din business, fenomen care a început încă din 2018. (Profit.ro)
2. Cu sau fără războiul PSD-BNR, populaţia României a dat încă de anul trecut vot de blam actualei conduceri politice: pentru prima dată în ultimii zece ani, depozitele în valută au crescut cu 13,6% în anul 2018, în timp ce depozitele în lei au consemnat o creştere de doar 6,8%. Cea mai mare creştere, de 16,8%, au înregistrat-o depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei. (Economica.net)
3. Asociația Operatorilor Mobili din România- Orange, Telekom și Vodafone România avertizează! Ordonanța de Urgență 114/2018 descurajează evoluția tehnologică a rețelelor de telefonie mobilă, în detrimentul consumatorilor finali. (Capital.ro)
4. Începând cu ianuarie 2019, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va selecta contribuabilii care vor fi propuşi pentru controalele ANAF, în funcţie de domeniul de activitate, cifra de afaceri şi alţi indicatori, arată un acord de cooperare dintre ANAF şi CNSP, încheiat pe 22 ianuarie. (Mediafax.ro)
5. Intel va investi aproape 11 miliarde de dolari în noi uzine producătoare de microprocesoare în Israel, a spus ministrul israelian de finanțe, citat de Reuters. Intel a investit miliarde de dolari în sudul țării și a dezvoltat acolo multe dintre tehnologiile sale. Compania are peste 12.000 de angajați în Israel. (Hotnews.ro)
6. România se situează pe locul 24 din 28 în UE privind percepţia asupra gradului de corupţie în 2018, având cu un punct mai puţin – 47 – faţă de 2017, urcând o poziţie şi devansând Grecia, se arată într-un raport al Organizaţiei nonguvernamentale anticorupţie Transparency International. (News.ro)
7. Purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu, a anuntat ca Banca Nationala a Romaniei nu va participa la discutia din Comisia Economica din Senat de marti, pentru ca este nevoie mai intai de o intalnire la Ministerul de Finante in cadrul Comitetului National pentru Supraveghere Macroprudentiala. (Ziare.com)
Topics #revista presei #top news