Clădirea din piatră a lui Knap of Howar, situată pe insula scoțiană Papa Westray, este considerată a fi cea mai veche casă conservată din lume.
Oamenii de știință estimează că a fost construită între 3700 și 3500 î.Hr. De fapt, clădirea este formata din două clădiri separate, care probabil făceau parte dintr-o fermă agricolă. Sunt construite din zidărie uscată și între ele există un coridor, scrie h0me
Datele de excavare arată că Nap of Hower a fost probabil construit pe o așezare mai veche și a devenit centrul unei societăți agricole.
O mare parte din mobilierul din piatră din interiorul casei este în stare foarte bună, inclusiv paturile și rafturile interioare.
Studiul resturilor de deșeuri menajere, care au fost găsite în timpul săpăturilor arheologice din jurul fermei, arată că locuitorii săi cresteau vaci, oi și porci. Orzul și grâul era procurat din recolte. De asemenea, pescuitul făcea parte din modul de viață local.
În și în jurul casei au fost găsite ceramică fin fabricată din epoca neolitică. Ceramica similară a fost găsită în morminte situate pe unele dintre insulele vecine.
Numele clădirii provine din cuvântul scandinav „haugr”, care înseamnă „movilă”.
Primele săpături la fața locului au fost făcute în 1929 de către proprietarul proprietății William Trail. Istoricii au crezut inițial că clădirile provin din epoca fierului, dar săpăturile ulterioare din anii 1970 ale Annei Ritchie au arătat că arhitectura neolitică era mult mai timpurie.
Nap of Hower a fost locuit de oameni de peste 900 de ani.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Unde a fost descoperita cea mai veche casa din lume?